Plaka Tanıma Sistemi

(0850) 733 63 22

Bize Ulaşın

Kartlı Geçiş Sistemleri

Kartlı Geçiş Sistemleri

ACCESS KONTROL ÜRÜNLERİ

Kartlı geçiş sistemleri, giriş çıkış kapılarının kontrollü kullanılması için kullanılan sistemlerdir. Günümüz teknolojisi standartlarında artık birçok alanda kullanımı zaruri hale gelen kartlı geçiş sistemleri , diğer bir adıyla yani access kontrol sistemleri olarak da anılmaktadır.

Kartlı geçiş sistemleri kullanıcı bazlı çalışan sistemler olduğu için mekana yada kullanıma yönelik tercihlerin doğru yapılması gereklidir.

En basit haliyle yetkili birinin bir kapıdan girebilmesi yada çıkabilmesi olarak düşünülebilir.

Aslında kartlı geçiş sistemleri bunun yanında çok daha karmaşık senaryoları olan alanlardada farklı şekil ve işlevsellik özellikleriyle de kullanılmaktadır.

Bir kişinin bir kapıda kartı varsa girmesi en basit yöntemdir.Fakat o kişinin hangi kapılardan hangi günlerde geçebileceği, o günlerin hangi saat aralıklarında geçebileceği, o günlerin o saat aralıklarında kaç defa geçebileceği gibi detaylı senaryolar oluşturulabilmektedir.

Bir kartlı geçiş sistemi bir bina kapısı açmak için kullanılabilirsiniz. Örneğin, spor salonunda üyelik ve aidat kontrolünü yönetebilirsiniz.

Örnekleri çoğaltmak istersek bu mekanların arasına yemekhane geçiş kontrolünü de koymak mümkündür. Bir yemekhanede yemek yiyenlerin hangi günlerde hangi saat aralıklarında kaç defa yemek yemek için yemekhane kapısından ya da turnikesinden geçmesi denetlenebilir.

 

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir?

Öncelikle kartlı geçiş sistemi nedir? Farklı alanlarda yetkisiz geçişlerin önüne geçen önemli teknolojik bir sistemdir. İstenen bir alana o alanda yetkisi olan veya izin verilen kişiler giriş yapabilir. Banka, hastane, okul, fabrika, otel gibi çokça yerde sistem kullanılabilir. Kart okutulur, istenilen yere giriş yapılır. Okutulan kartın ardından koruma sağlayan bariyer, kapı veya turnike açılır. Kartlı geçiş sistemi kart fiyatları son derece makul seviyelerdedir.

 

Okul Kartlı Geçiş Sistemleri

Okul kartlı geçiş sistemlerinde her öğrencinin özel kartı olmaktadır. Bu sistem, günümüzde pek çok okulda, üniversitelerde kullanılır. Sistemle birlikte öğrencinin giriş çıkışı sistemsel olarak kontrol edilebilir. Ayrıca okula yetkisiz girişlerin önüne geçilmiş olunur. Bazı okullarda bu tür güvenlik önlemleri bulunmadığı için okul içi güvenliğin sağlanması son derece zor olabilmektedir. Okulların mevcut işleyişinin iyiliği açısından okul kartlı geçiş sistemlerinin önemi son derece büyüktür.

Üniversite kartlı geçiş sistemleri sayesinde üniversitelerde yetkisiz girişlerin önüne geçilir. İlgili üniversiteye sadece öğrenciler ve yetkililer giriş yapabilir. Günümüzde pek çok üniversite aktif olarak kartlı geçiş sistemi kullanmaktadır.

 

Kartlı Geçiş Sistemleri Kullanım Alanları

Kartlı geçiş sistemleri diğer kullanım alanları şu şekildedir. Sistem, personel kartlı geçiş sistemi, otel kartlı geçiş sistemi, yemekhane kartlı geçiş sistemi olarak entegre edilebilir. Fabrika kartlı geçiş sistemleri, parmak izli geçiş sistemleri, yüz tanımalı geçiş sistemleri gibi tüm konularda firmamız ayrıca hizmet vermektedir. Ürünlerimizin tamamı son derece stabil çalışmakla birlikte, örnek uygulama videolarını izleyebilir, konuyla ilgili tüm sorularınızı iletişime geçerek sorabilirsiniz.

 

Özelleştirilebilir Kartlı Geçiş Sistemleri

Çözüm Arge güvencesiyle özelleştirilebilir kartlı geçiş sistemleri satışa sunulmuştur. Standart ürünler ile birçok farklı sistem kurulabilirken, özel sebeplerde kaynaklı olarak mevcutta piyasada donanım yada yazılım tarafının müşterinin isteklerini tam olarak karşılayamadığı durumlar olabilmektedir.

Bu gibi durumlarda terzi usulü dediğimiz firmaya özel sistemler kurulmalıdır. Firmamız kart okuyucu cihazları ve kartlı geçiş sistemi yazılımları üreticisi olduğundan özel isteklere rahatlıkla cevap verebilmekte ve çözüm üretebilmektedir.

 

Kartlı Geçiş Turnike Sistemleri

Kartlı geçiş turnike sistemleri, günümüz modern şartlarına uygun olarak üretilmektedir. İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak bu sistemler oldukça işlevseldir. Kartlı geçiş sistemi montajı konusunda firmamız destek sağlamaktadır. Sistemin montajı, kartlı geçiş sistemi bağlantı şemasına uygun olarak yapılmalıdır. Firmamız farklı pek çok alanda ihtiyaca özel sistemlerin satışını yapmaktadır. Dilediğiniz her zaman kartlı geçiş turnike sistemleri için bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Kartlı Geçiş Sistemlerinde Kullanılan Bazı Donanımlar

Kart Okuyucular (Reader)

Kartlı geçiş sistemlerinde donanım olarak kullanılan ürünlerin başında gelir. Kart okuyucular kendi aralarında standalone (yalnızca kapı açma) network tabanlı kart okuyucular, panele bağlanan (wiegand) kart okuyucular yada bir parmak izi cihazının ek özelliği olarak kullanılan kart okuyucular olarak sınıflandırılabilir.

 

Standalone Kart Okuyucular

 

kartlı geçiş sistemleri

Standalone ifadesi kelime anlamındanda anlaşılacağı üzere bağımsız çalışan cihazlardır.Herhangi bir network bağlantısı yapılamayan, bir bilgisayar yazılımının hakim olmadığı, yapacağı tek işlemin yetkili kartın okutulması halinde kapıyı açması için tetik vermesidir.Kartlı geçiş sistemlerinde basit tip yetkilendirme yapılan kapılarda kullanılabilmektedir.

 

Wiegand Kart Okuyucular (Harici Okuyucu)

wiegand kart okuyucular

Wiegand kart okuyucular bir panele bağlanarak çalışan kartlı geçiş sistemi ürünlerinden biridir. Tek başına hiçbir şekilde kullanılamaz. kart okutulduğunda okutulan kartın data bilgisini access kontrol paneline göndermekle yükümlüdür. Sesli ve ışıklı uyarı verme özelliği ile kullanıcıyı geç yada dur şeklinde yönlendirebilmektedir.

 

Access Kontrol Paneli

access kontrol paneli

Kartlı geçiş sistemlerinin vazgeçilmez en önemli donanımsal ürünüdür .Harici okuyucular, kapılar, kapı kontakları, butonlar, yangın algılama panelleri gibi tüm bileşenler bu panellere bağlanır. Network tabanlıdır ve bir lokasyonda yüzlerce panel binlerce kart okuyuculu çok yüksek kapasiteli sistemlerin kurulumuna olanak sağlar.

Kartlı Geçiş Sistemleri Yazılımları

kartlı geçiş sistemleri yazılımı

Kartlı geçiş sistemleri nin yönetilmesini sağlayan, access kontrol panellerinin parametrik ayarlarının yapılabilmesini sağlayan, çeşitli senaryoların panel üzerinden işletilmesini yürüten windows tabanlı yazılımlardır.Firmamızın kendi yazılım kadrosu ile geliştirdiği kartlı geçiş yazılımları özelleştirilebilir yapıda olması sebebiyle özellik ve işlevsellik tarafında sınırları zorlar.

Kartlı Geçiş Sistemleri Şartnamesi

Wiegand Mifare Kart Okuyucu Şartnamesi

  • 13,56 MHz Frekans Mifare Kart okumalıdır.
  • Okutma mesafesi 0-5 cm arasında olmalıdır.
  • Cihazın kartı okuma tepkisi ≤ 300 ms altında olmalıdır
  • 26/34 bit Wiegand sinyali desteklemelidir
  • DC 6 – 14 V / max. 70 ma. Güç tüketimi yapmalıdır.
  • Cihaz üzerinde ışıklı uyarı ve buzzer ile sesli uyarı vermelidir.
  • Cihaz bağlı olduğu panele veya ana cihaza wiegand bağlantı protokolü ile kart bilgisini gönderebilir yapıda olmalıdır
  • Cihazın çalışma sıcaklığı -20 C ile + 65 C Derecede çalışabilmelidir.
  • Cihazın çalışma ortamının Nem şartları 10% – 90% ortamlarında çalışabilmelidir.
  • Cihazın ebatları  116*75*17,3 mm olmalıdır.
  • Cihaz dış ortamlardan etkilenmemesi için IP 65 su geçirmezlik standardını barındırmalıdır.

 

Access Kontrol Paneli Şartnamesi

  • Wiegand okuma teknolojisine sahip olup üzerinde 2 adet wiegand okuyucu portu olacaktır.
  • Uzunluğu 7-bytea kadar olan tüm kart ve biometrik idleri okuyabilmelidir.
  • Üzerinde toplam 2 adet röle(5A/30V) çıkışı olmalıdır. Röleler NO, COM, NC olarak kullanılabilmelidir. o Bilgisayar ile ethernet üzerinden haberleşebilmelidir. o Bilgisayara bağlı olmadan da bağımsız(offline) olarak çalışabilmelidir. Kartlı geçiş sistemleri Ethernet arayüzü 10/100 Mbps hızlarını desteklemelidir. o Ağdaki bir DHCP sunucudan otomatik olarak ip adresi alabilmelidir.
  • Elle static IP verilebilmelidir.
  • TCP(Server/Client), UDP(Client), HTTP(Client), ICMP(Ping), ARP, DHCP(Client), DNS ve NTP protokollerini desteklemelidir.
  • TCP/IP desteği sayesinde ağ üzerindeki herhangi bir bilgisayardan veya internetten erişim sağlanabilmelidir. Tek bir
  • noktaya kurulacak olan geçiş kontrol veya PDKS uygulamaları tarafından ulaşılabilmesi mümkün olmalıdır.
  • Online, Offline, OnOffline, Standalone ve Log toplama modlarında çalışabilme özelliklerine sahip olmalıdır.
  • Her port için, Sensör-1(Kilit Sensörü), Sensör-2(Alarm Sensörü) ve Kapı Exit Sensöründen oluşan üç değişik sensör girişine sahip olmalıdır. Bu girişler farklı amaçlar içinde kullanılabilir. Giriş-Çıkışları saymak, sinyal varsa kart okumak gibi çeşitli görevleri üstlenebilmelidirler.
  • Her kapı için 3 farklı çıkışa sahip olmalıdır. Bu çıkışlar; 1 adet Röle, Led-Ok ve Beep sinyal çıkışlarından oluşmalıdır. Röle çıkışı ile kapı kilidi, bariyer ve turnikeler açılabilmeli. Led-Ok sinyali ile wiegand kart okuyucuların üzerindeki Okundu Ledi yakılabilmeli. Beep sinyali ile wiegand okuyucuların ses sinyali üretmesi sağlanabilmelidir. o Yangın Paneli Girişi(Fire) ve Acil Çıkış Butonu Girişi(Emergency Exit) olmak üzere 2 adet lokal sensör girişine sahip olmalıdır. o Yangın Paneli (Fire) ve Acil Çıkış Butonu (Emergency Exit) sensörleri sinyal olduğu sürece veya bir defa sinyal gelmesi durumunda kapıların sürekli olarak açık kalmasını sağlamak için kullanılabilmelidir. Bu durum aynı zamanda cihaz tarafından log olarak kaydedilmelidir. o Programlanabilir röle sistemine sahip olmalıdır. Kapının istenilen saatlerde açık kalmasını sağlayabilmelidir. Haftanın her günü için 100, haftalık 700 röle programını desteklemelidir.
  • 15.000 kart(kullanıcı) kapasitesine sahip olacaktır. Kartlı geçiş sistemleriyla Bu kapasite isteğe bağlı olarak artırılabilir olacaktır.
  • SD kartlı model de 1 milyon kart(kullanıcı) kapasitesine sahip olacaktır.
  • 70.000 kayıt kapasitesine sahip olacaktır. Bu kapasite isteğe bağlı olarak artırılabilir olacaktır. Bellek dolarsa en eski kaydın üzerine yazarak devam edecektir.
  • SD kartlı model de en az 100 milyon kayıt kapasitesine sahip olacaktır.
  • Silinen geçiş kayıtlarının tekrar geri alınabilmesi mümkün olmalıdır. Bilgisayardaki kayıtlarda sorun olması halinde panelde ki kayıtlar(son 70 bin kayıt, SD kartlı model de 100 milyon kayıt) geri alınarak tekrar bilgisayara yüklenebilmelidir. o Elektrik kesintilerinde hafızası silinmemeli, verileri en az 5 yıl üzerinde saklayabilmelidir. o En az 3.000 geçiş grubu tanımlanabilmelidir. Bu sayı opsiyonel olarak 65.000e kadar artırılabilir olmalıdır.
  • PDKS, Access Kontrol, Yemekhane Kontrol, Ziyaretçi Takip, Kapı Giriş/Çıkış, Turnike Geçiş ve Bariyer sistemlerinin tümünde kullanılabilir yapıda olacaktır.
  • SDK desteği sayesinde PDKS, Access, Yemekhane..vb yazılımlara hızlıca entegre edilebilmelidir.
  • Web tabanlı kullanım desteğine sahip olmalıdır. Panel isteğe bağlı olarak üzerindeki log bilgilerini, sensör sinyallerini ve kapı bölgesindeki kişi sayısını otomatik olarak web sunucuya veya web servise gönderebilmelidir.
  • JSON(JavaScript Object Notation) nesne ve komut yapısını desteklemelidir. Bu sayede platform bağımsızlığı sağlanarak her türlü platformdan(Windows, Linux..vb) panel ile işlem yapılabilmelidir. o Gelişmiş erişim özellikleri sayesinde kapının açık unutulması veya zorla açılması gibi olağan dışı durumları bildirebilmelidir. Ayrıca bu durumu kayıt olarak içinde saklayabilmelidir. o Her port için kontör düşebilme özelliğine sahip olmalıdır. o Her port için kişi bazında dahili olarak kontörlü kullanım özelliğine sahip olmalıdır. Bu sayede istenilen kişilerden geçişleri sırasında kontör düşülebilmelidir. Kontörü biten kişinin geçişine izin verilmemelidir. o Her port için kişilere günlük geçiş hakkı verilebilmelidir. o Aynı networke bağlı olan paneller isteğe bağlı olarak ortak çalışabilmelidir. Global Anti-passback, kişi bazında kontör kullanımı ve geçiş hakkı kontrolü gibi işlemleri birlikte yapabilmelidir.

 

Diğer Şartnameler

  • Süper gelişmiş Anti-Passback kullanım özelliğine sahip olmalıdır. Gerektiğinde anti-passbacke takılan kişinin içeride mi, dışarıda mı olduğunu aynı ağdaki diğer panellere sorarak öğrenebilmelidir. o Gelişmiş geçiş kontrol özelliklerine sahip olmalıdır. Kapı bazında bir günü en az 5 parçaya kadar bölebilmelidir, her parça için farklı geçiş limitleri verilebilmelidir. Ör; saat 10:00~10:15 arasında sadece 1 defa giriş yapabilsin gibi. o Kişi bazında her kapı için günlük geçiş limiti verilebilmelidir. Ör; günde 1 defa geçebilsin şeklindeki kullanımı desteklemelidir. o Kişi bazında her kapı için zaman kısıtlaması verilebilmelidir. Ör; kart okutulduktan sonra 60 dakika boyunca tekrar okutamasın şeklindeki kullanımları desteklemelidir. o Kişi bazında her kapı için üyelik sistemine sahip olmalıdır. Kişilerin hangi zaman aralığında kapıyı kullanabileceği tarih ve saat bazında bildirilebilmelidir. Kullanım süresi içinde kaç defa geçiş yapabileceğini panel kendisi denetleyebilmelidir. Ör; 1234nolu kart, 1 Ocak 2020 Salı günü saat 00:00 ile 31 Ocak 2020 Perşembe günü saat 23:59 saatleri arasında kapıyı kullanabilsin. Bu süre içindede toplam 30 defa geçiş yapabilsin şeklindeki karmaşık geçiş işlemlerini offline olarak gerçekleştirebilir olmalıdır. o Vandal girişimlere karşı duyarlı olmalıdır. Kapının zorla açılmasını hemen tespit etmelidir. İsteğe bağlı olarak röle çekebilmelidir. o Kapının açık kalmasını ya da açık unutulmasını otomatik olarak tespit etmelidir. İsteğe bağlı olarak röle çekebilmelidir. o Yetkisiz erişim durumunda isteğe bağlı olarak uyarı verebilmelidir. o Çok seçenekli çalışma modlarına sahip olmalıdır. Offline, Online, OnOffline ve Log(Kayıt Toplama) modlarında çalışabilmelidir. o Kapının istem dışı açılması, açık unutulması ve yetkisiz erişim durumlarında hata sinyali üretmek amacıyla röle çekebilmelidir. o Yüksek özellikli erişim kontrol ayarları sayesinde arka arkaya birden fazla kart okutulması, anti-passback uygulaması ve belirtilen zamanlar dışındaki geçişlerin önlenmesi gibi karmaşık işlemlerin tamamını offline olarak gerçekleştirebilme yeteneğine sahip olmalıdır. o Her kapı için İki Adam Kuralı (Two Man Rule) desteğine sahip olmalıdır. Yetkili 2 kişi kartını okuttuktan sonra röleyi çekmelidir. Aksi halde geçişe izin vermemelidir. o Otomatik yaz saati uygulamasını desteklemelidir. Gerekli olması halinde bu özellik aktif edilerek kullanılabilir olmalıdır. Kartlı geçiş sistemleri Belirtilen zaman gelince saati ileri veya geri almalıdır. o Otomatik saat güncelleme özelliğine sahip olmalıdır. Bunun için NTP (Network Time Protocol) desteği olmalıdır. NTP protokolü ile internet veya ağdaki bir NTP sunucudan güncel zamanı öğrenip kendi saatini ayarlayabilmelidir.
  • Paylaşımlı Geçiş Modu (PGM) özelliğine sahip olmalıdır. Belirli bir alanı, bildirilen kişilerden kaç tanesinin aynı anda kullanabileceği bu özellik ile kontrol edilebilmelidir. O Yazılım entgrasyonu için nesne tabanlı SDKye sahip olmalıdır. Bu sayede tüm Windows tabanlı uygulamalara kolaylıkla entegre edilebilmelidir.
  • Panel portlarındaki sensörler şu özelliklere sahip olacaktır;
  • Sensör-1(Kilit Sensörü), Sensör-2(Alarm Sensörü) ve Kapı Exit Sensöründen oluşan üç değişik girişe sahip olmalıdır. o Bu girişler farklı amaçlar için kullanılabilir olmalıdır. Girişleri saymak, çıkışları saymak, sinyal varsa kart okumak gibi çeşitli görevleri yerine getirebilmelidirler. O Sensörler, NO (Normaly Open) ve NC (Normaly Close) bağlantı şekillerini desteklemelidir. Bu sayede turnike ve bariyerler için geçti bilgisini, kapılar için kapı açık/kapalı bilgisini basit bir şekilde elde edebilmelidirler. o Sensör-1, kartını okutan kişinin gerçekten geçiş yapıp yapmadığını anlamak için kullanılabilmelidir. o Sensör-1 kullanılarak kapının zorla açılması(Forced Open) ve kapının açık kalması(Help Open) gibi durumlar panel tarafından otomatik olarak tespit edilebilmelidir. Bu tür özel durumlarda panel uyarı sinyali üretebilmek için isteğe bağlı olarak röle çekebilmeli, bu özel durumu log olarak kaydedebilmelidir. o GDM(Geçiş Denetleme Modu) özelliğine sahip olmalıdır. Bu özellik aşağıdakileri desteklemelidir; – Panel bu özellik ile kapıya erişim yapan kişinin gerçekten geçiş yapıp yapmadığını anlamalıdır. o Kartını okutan kişi bildirilen süre içinde geçiş yapmazsa Kartlı geçiş sistemleri bu durum panel tarafından log olarak kaydedilmelidir. o GDM modunda üç farklı geçiş yöntemi uygulanabilmelidir. Bunlar; Interlock, Interlock_Half ve Interlock_Grouptur.
  • a. Interlock yönteminde bir kişi geçiş yaparken, geçiş işlemi sonlanmadan başka okuyuculardan geçememelidir. Geçiş yapılan okuyucudanda başka kullanıcılar geçememelidir. b. Interlock_Half yönteminde bir kişi geçiş yaparken, geçiş işlemi sonlanmadan başka okuyuculardan geçememelidir. Fakat, geçiş yapılan okuyucudan başka kullanıcılar geçebilmelidir. c. Interlock_Group yönteminde bir kişi geçiş yaparken, geçiş işlemi sonlanmadan aynı gruptaki diğer okuyuculardanda kimse geçememelidir. Geçiş işlemi sonlanana kadar aynı gruptaki tüm okuyucular erişime kapalı duruma geçmelidir.

 

Kartlı Geçiş Sistemleri Fiyatları – 0850 733 63 22

En çok sorulan sorulardan bir tanesi kartlı geçiş sistemleri fiyatlarının ne kadar olduğudur. Kartlı geçiş sistemi fiyatları sistem özelliklerine bağlı olarak değişkenlik göstermekte. Sistemlere yönelik bilgi ve fiyat teklifi alabilmek için iletişime geçebilirsiniz. Personel kartlı geçiş sistemi, okul kartlı geçiş sistemi, barkodlu geçiş sistemi gibi tüm konularda bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Kartlı Geçiş Sistemi Montajı

Kartlı geçiş sistemi montajı sistemin kullanım şekline uygun olarak yapılmalıdır. Zemine bağlantı iyi sağlanmalı, kurulum doğru bir şekilde tamamlanmalıdır. Sistemin uzun yıllar boyunca güvenle kullanılabilmesi adına montaj önemli bir unsurdur. Kartlı geçiş kontrol sistemleri konusunda Çözüm Arge olarak yılların vermiş olduğu tecrübeyle sizleri de en iyi şekilde memnun etmeye hazırız. Apartman kartlı geçiş sistemleri, personel kartlı geçiş sistemleri, okul ve yemekhane kartlı geçiş sistemleri gibi tüm konularda iletişime geçebilirsiniz.