Plaka Tanıma Sistemi

(0850) 733 63 22

Bize Ulaşın

otopark bariyeri

KOLLU BARİYER SİSTEMLERİ

KOLLU BARİYER SİSTEMLERİ

Kollu bariyer sistemleri otoparklarda kullanılan ve araç geçiş alanlarında kısıtlama ve çeşitli engellemeleri yönetmek için kullanılan sistemledir.Kollu bariyerler otopark bariyeri ve bariyer sistemleri gibi değişik isimlerlede bilinmektedir.

Günümüzde birçok araç park alanı yada araç giriş-geçiş güzergahı üzerinde kullanılmaktadır.Amaç giriş yada çıkış yapan aracı belirli parametrelere göre sınırlandırmak yada yetkilendirmektir.Aracın giriş izni olmayan bir yere girmesini engellemek yada giriş izni olan ama güvenlik kontrolüne tabi olmaması gereken yerlerdede araç giriş işlemini hızlandırmak asıl amaçlardan biridir.

Kollu bariyer sistemleri kendi arasında kullanılacağı mekanın özelliklerine uygun olarak seçilmelidir.Burada bariyerin hangi şartlar altında nasıl çalışacağı bilinmeli ve ona göre bariyer seçimi yapılmalıdır.

KOLLU BARİYER SİSTEMLERİ ÇEŞİTLERİ

Kollu bariyer sistemlerini çeşitlendiren en önemli faktörler şunlardır.

1-Bariyerin kol uzunluğu
2-Bariyerin açma-kapanma süresi
3-Bariyerin düşük, yarı yoğun yada yoğun kullanım özelliği.

Kol Uzunluğu ;

Bariyer kolu uzunluğu giriş yapılan şeridin yada araçların ebatları ile doğru orantılıdır.3 metre ile 6 metre arasında kol uzunluğu seçenekleri olan bariyerler düşük tavanlı otoparklarda kırılan kol dediğimiz katlanabilen kollarlada kullanılabilmektedir.

Açma, Kapama Süresi ;
                Otoparklarda bariyer kolunun yukarı yada aşağı hareketi açma kapama olarak adlandırılır.Yoğun yada ücretli otoparklarda açma kapama süresinin kısa olması gereklidir.Örneğin ücretli bir otoparktan çıkış yapan bir araç yavaş bir bariyerden geçerken ödeme yapmadan kaçak geçiş yapabilir.

Kullanım Yoğunluğu ;

                Kullanım alanı çok yoğun olan bir otopakta örneğin 5,000 araçlık bir otoparkta önerilen tip bariyerler endüstriyel tipte olan ve yoğun kullanıma uygun diye adlandırdığımız bariyerlerdir.Bir bariyer günde 10 defa açılıp kapatılıyorsa düşük yada yarı yoğun, günde 1,000 defanın üzerinde açma kapama yapıyorsa yarı yoğun yada yoğun kullanım bariyerler tercih edilmelidir.

Kollu Bariyer Sistemleri Ekipmanları nelerdir ?

Kollu otopark bariyerleri kullanılırken bazı yan ekipmanlara ihtiyaç duyar bunlar ;

  1. Bariyer kolu
  2. Kol bağlantı aparatı
  3. Flaşör
  4. Emniyet Fotoseli
  5. Taban montaj aparatı
  6. Uzaktan kumanda
  7. Çatal ayak
  8. Silikon koruyucu
  9. Loop sensör

kollu bariyer sistemleri1-Bariyer kolu 3 ila 6 metre arasında aliminyum dikdörgen şeklinde kutu profil tipindedir.Bazı bariyerlerde yuvarlakta tercih edilir.Alt tarafında koruyucu silikon yuvası bulunur.

kollu bariyer sistemi 2-Kol bağlantı aparatı kolu bariyer gövdesine bağlamak için kullanılır.Tüm yük merkez bağlantı üzerinde olduğu için mukavemeti yüksek malzemeden seçilmiş olmalıdır.

bariyer flaşörü3-Flaşör ikaz amaçlı aralıklı yanıp sönen bir tür uyarı lambasıdır.Kol iniş ve kalkışlarında flaş atark kullanıcının uyarılması sağlanır.

bariyer fotoseli4-Emniyet fotoseli adındada anlaşılacağı üzere emniyet için kullanılır.Kol inişinde bir cisim kolun altında ise fotosel sensörleri birbirini göreme ve kol otomatik olarak cismin üzerine düşmek yerine yukarı doğru kalkar ve cismin aradan çıkmasını bekler.

bariyer-montaj-servis 5-Taban montaj aparatı Bariyer montajının bir parçasıdır.Sıvı haldeki betonun içerisine bırakılır ve betonun içerisinde donar.Montajı kolaylaştıran bir üründür.

bariyer kumandası 6-Uzaktan kumanda standart üm bariyerlere dadil olan bir üründür.Radyo frekansı ile çalışır.Kopyalanabilen ve kopyalanamayan versiyonları bulunur.

bariyer-ayaği 7-Çatal ayak kol uzunluğunun 5 yada 6 metre olduğu yerlerde şiddetle tavsiye edilir.6 metrelik bir kol rüzgarlı bir alanda yelken gibi savrularak kırılma ihtimaline maruz kalabilir.Çatal ayak ile kol her iki ucundan tutulduğu için rüzgardan kaynaklanan kırılmalar için olmazsa olmazlardandır.

bariyer-sistemi-fiyati8-Silikon koruyucu kolun alt zeminine geçirilen yumuşak plastikten imal edilen bir üründür.Kullanılma amacı, kol eğer bir araç yada insan üzerine düşer ise zararı minimize etmektir.

loop dedektör 9-Loop sensör fotosel mantığına yakın çalışmaktadır.Fotosel aradan geçen cismi tespit ederken loop sensör üzerinden geçen metal kütleyi yani araçları tespit eder.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Çözüm Arge

İlgili Yazılar

tansa-turnike

TANSA TURNİKE SİSTEMLERİ

TANSA TURNİKE Tansa turnike sistemleri, 1962 yılından günümüze kadar hizmet veren sektörün lider üreticilerinden biridir.Yerli üretim ve kalite olgusu ile öne çıkan tansa turnike, birçok

HİJYEN TURNİKESİ FİYATLARI

HİJYEN TURNİKESİ

HİJYEN TURNİKESİ NEDİR ? Günümüzde birçok farklı alanda kullanılmakta olan turnike sistemlerine ek olarak ihtiyaç duyulan bir diğer ürün hijyen turnikesi ve diğer adıyla hijyen